Praktische info Oslo, Noorwegen mastercard balance

Oslo is een relatief kleine stad en parkeren is duur, dus een auto is niet echt een goed idee. Gelukkig is er een uitgebreid en geweldig efficiënt openbaar vervoersysteem met bussen, trams, metro, treinen en veerboten. De stad wordt bediend door 50 buslijnen en acht tramroutes, allen startend vanaf jerbanetorvet bij het oslo S station. De metro wordt de oslo T-bane genoemd en er zijn vijf metrolijnen die de stad dekken. Alle openbaar vervoer rijdt van 05.30 uur tot middernacht. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij buschauffeurs of kaartjesautomaten op de stations. De toeristenkaart kan 24 uur onbeperkt worden gebruikt, terwijl de 1-, 2- of 3-daagse oslo-pas onbeperkt reizen biedt op elke vorm van openbaar vervoer, inclusief gratis toegang tot musea en andere kortingen.Mastercard balance

veerboten zijn op seizoensbasis beschikbaar, tussen april en september, en verbinden het gemeentehuis met het met musea bezaaide schiereiland bygdøy. Er zijn ook veerdiensten naar de haveneilanden. Taxi’s met een meter zijn gemakkelijk te bemachtigen en zijn te vinden bij taxistandplaatsen nabij winkelcentra, stadspleinen, stations en andere verzamelpunten. Taxi’s kunnen ook telefonisch worden besteld bij een centraal kantoor of bij taxistandplaatsen. Het grootste deel van de stad is compact genoeg om te voet te verkennen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober). Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50 hz. Gebruikt worden de ronde twee-pinsstekkers. Valuta

De officiële munteenheid is de noorse kroon (NOK).Mastercard balance eén kroon is 100 øre. In de grotere gelegenheden worden alle gangbare creditcards geaccepteerd. Creditcards worden veel gebruikt, vooral eurocard/mastercard, visa, american express en diners club. Buitenlandse valuta kunnen worden ingewisseld bij banken en postkantoren, en ook bij veel hotels en reisbureaus, hoewel de koersen daar ongunstiger zijn. Geldautomaten zijn in alle grote en kleine steden te vinden. Communicatie

Het landnummer voor noorwegen is +47. Lokale bedrijven bieden GSM 900 netwerken met een dekking van het overgrote deel van het land. Overal in het land zijn internetcafés te vinden.

Alarmnummer

Alarmnummers: 112 (politie), 113 (ambulance), 110 (brandweer)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Oslo geniet van een vochtig continentaal klimaat.Mastercard balance hoewel ruim in de noordelijke breedtegraad is het klimaat van oslo redelijk gematigd dankzij warme lucht die met de golfstroom binnenkomt over de atlantische oceaan. Het zomerweer in oslo is mild en aangenaam, met regelmatig hete periodes en voldoende lange, zonnige dagen. In de zomer, tussen juni en augustus, liggen de temperaturen gemiddeld rond de 12°C tot 24°C, maar tijdens hittegolven kan de temperatuur tot boven de 30°C stijgen. In de winter, tussen december en februari, blijven de temperaturen meestal net onder het vriespunt hangen. De wintertemperaturen liggen gemiddeld tussen de -7°C en -1°C. Aan sneeuw geen gebrek in de winter, wat de stad tot een geweldig wintersportoord maakt. Er valt een matige hoeveelheid regen verspreid over het hele jaar, waarbij de natste maand juli of augustus is.Mastercard balance er is een enorm verschil in daglichturen tussen zomer en winter, met 18 uren daglicht in midzomer (wanneer het nooit echt donker wordt), en slechts zes uren daglicht in midwinter. Het piekseizoen voor een vakantie in oslo is tussen juni en augustus, wanneer de zon schijnt gedurende de lange dagen met middernachtzon. De winter biedt een hele andere vakantie in oslo, wanneer de stad bedekt is met sneeuw en de dagen donker zijn, opgelicht door de glans van de lichten die naar buiten schijnen vanuit verwelkomende warme restaurants en bars.